dimarts, 15 de novembre del 2016

Els nens i nenes de 1r van a conèixer els Rucs de la Serralada



El dia 21 d’octubre els nens i nenes de primer vam anar a Tiana, als Rucs de la Serralada.
Quan vam arribar ens esperaven  els monitors que ens van portar caminant fins als rucs. Allà vam esmorzar i després ens van dividir en tres grups per realitzar 3 activitats diferents.
Una activitat va ser muntar els rucs. Els monitors ens van explicar que havíem de fer: un nen o nena muntava el ruc i un altre company tirava d’una corda per dirigir al ruc.
L’altre activat consistia en preparar menjar pels rucs. Vam preparar una amanida super bona! I després cada nen o nena li donava de menjar a un ruc...tenien molta gana! I de postres....una xuxe! Unes garrofes que als rucs els hi agrada molt!!!
Ens van explicar que els rucs mengen 16 hores al dia i per tant fan molta caca (fems). Ens va tocar recollir-la amb pales i rasclets.
L’ultima activitat va ser raspallar els rucs. Quan els raspallàvem els rucs es quedaven molt quiets i tranquils, els agradava molt.
A l’acabar ens vam rentar i vam anar a dinar a una zona de pícnic i quan acabàvem podíem anar a jugar  a una explanada molt gran que hi havia al costat. Aquesta excursió ens va agradar molt. Hem après moltes coses dels rucs, del seu comportament, alimentació e higiene. 
Aquí us deixem una petita mostra de la nostra sortida. Esperem que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada