divendres, 9 de juny del 2017

Els de 2n aprenem a salvar dofins al CRAM

El divendres 2 de juny els nens i nenes de 2n vam anar a la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (Fundació CRAM).

Primer vam anar a esmorzar i jugar una estona al Parc Nou del Prat. 

Després vam dirigirnos cap al CRAM, que està a la platja del Prat. Allà vam fer dues activitats.

La primera era una simulació d'un salvament d'un dofí que ha encallat a la platja. És una operació molt delicada on intervenen moltes persones. Primer de tot les persones que se'l troben, que han de trucar al 112 i avisar. A partir d'aquí s'activa un protocol on intervenen voluntaris del CRAM, voluntaris que es trobin a la platja, veterinaris, ambulàncies per a animals, membres del personal dels hospitals veterinaris, policies, etc. Ens va quedar molt clar com ho havíem de fer!

La segona activitat consistia a conèixer diferents animals, ben aquest cas tortugues, que es troben recuperant-se a l'hospital del CRAM. Ens van explicar que hem de ser molt responsables i tenir cura del medi ambient (no llençar brossa a les platges ni a l'aigua), ja que tot el que nosaltres tirem, els animals poden interpretar que és menjar i ingerir-ho, i així es posen malalts, o són ferits, o fins i tot morir. El CRAM s'encarrega de vetllar per tal que es recuperin i després els tornen a reintroduir al mar. 
 
Va ser molt interessant i ens vam conscienciar molt que hem de ser curosos i protegir el nostre entorn!

Més tard vam tornar a dinar al Parc Nou i...cap a casa!

Aquí us deixem les imatges del que hem fet. Esperem que us agradin! 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada