dijous, 12 de març del 2020

El Projecte "A Berenar"


Durant tot el primer trimestre i part d’aquest segon trimestre, els nens i les nenes de 2n hem estat treballant el nostre projecte “A berenar”.


Ha sigut un projecte molt extens ja que hem treballat i descobert moltes coses dels aliments i del nostre propi cos.



Hem descobert que els aliments es divideixen en 4 grups: fruites i verdures, productes làctics, carns i peixos; i cereals i llegums.


Els aliments poden ser d’origen natural que son aquells que provenen de la natura. O aliments elaborats que es preparen a les fabriques.


Ara quan agafen l’etiqueta d’un aliment ja saben que son els ingredients, com es pot conservar i quan ho hem de consumir mirant la data de caducitat.



Mitjançant la piràmide d’aliments i fent el llistat d’aquells aliments que menjàvem en cada àpat del dia (esmorzar, dinar, berenar i sopar), vam aprendre com fer una dieta saludable i descobrir com era la nostra dieta, que era el que menjàvem més i que havíem de fer per intentar canviar-la ja que hi ha aliments que s’han de menjar més i altres, menys.


Ens interessava saber que feien els aliments en el nostre cos i perquè ens servia. Així mitjançant l’aparell digestiu vam descobrir els diferents òrgans. I com els aliments ens proporcionaven energia per moure’ns i nutrients que el nostre cos necessita.


I també hem descobert que per tenir cura de la nostra salut necessitem una alimentació sana, una bona higiene persona, fer exercici físic i descansar.


Quan vam començar el projecte, els mestres ens van tirar un repte. El repte era preparar un berenar saludable per les nostres famílies i això vam fer. Entre tots vam decidir el menú, el llistat d’aliments que necessitàvem (la llista de la compra), vam anar a comprar, vam fer tot els aliments i vam preparar el berenar.



Estava bo? Desitgem que us agrades i que veiéssiu tota la feina que hem fet. Nosaltres hem après molt.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada